Stapsgewijs de full carbon draadvelgen vinden die u wilt (deel 2)

Stap 3: Hoe wil ik dat de velgen zijn afgewerkt?

De afwerking bestaat uit twee elementen:

1) 12k (grove carbonstructuur), 3k (fijne carbonstructuur) of UD (geen carbonstructuur)
2) glossy (glanzend) of mat.

U hebt dus 6 keuzemogelijkheden: 3k mat, 3k glossy, 12k mat, 12k glossy, UD mat, UD glossy. Velgen voor velgenremmen hebben daarnaast een versterkte remrand, die bij velgen voor schijfremmen niet nodig zijn. Deze remrand heeft altijd een 3k mat structuur welke afwerking de rest van de velg ook heeft, zie bijvoorbeeld de foto helemaal rechtsonder: 3k mat remrand en UD glossy afwerking voor de rest van de velg. De versterkte remrand is zelf ook weer in 2 uitvoering te krijgen: de normale versie en de 'textured surface'-uitvoering waarbij op de remrand ribbels zijn aangebracht waardoor de velgen in de regen beter moet remmen. Als u hieronder op de foto bij '12k mat' klikt, ziet u die ribbels op de remrand.


3k/12k/UD duidt dus de carbonstructuur aan, maar bij deze velgen gaat het puur om het buitenste laagje op de velgen: de velgen zelf zijn allemaal op dezelfde manier gemaakt. Klik op de foto's om die groter weer te geven.

De verschillende afwerkingen

3k mat12k matUD mat
3k glossy12k glossyUD glossy

Klik op een foto om die te vergroten


Opmerkingen: op de foto linksboven en de middelste foto van de onderste rij zijn velgen voor schijfremmen te zien (geen versterkte remrand); op de middelste foto op de eerste rij is de 'textured braking surface' te zien; bij velgen voor velgremmen heeft de remrand steeds een '3k mat'-afwerking.


Klik hier om verder te gaan.