Stapsgewijs de full carbon draadvelgen vinden die u wilt (deel 1)
In de algemene informatie over deze velgen (zie hier) worden de meeste mogelijkheden vermeld, maar omdat er zo veel mogelijkheden zijn, heb ik die hieronder stapsgewijs vermeld zodat u overzicht heeft en niets vergeet bij het maken van uw keuze.
Als u overweegt om een set met deze velgen te laten samenstellen en bouwen door Maatwielen, moet u zich het volgende afvragen:

Stap 1: Wil ik een U-velg of een V-velg?
Een U-velg is ronder bij de nippels, een V-velg loopt spitser toe. Een U-velg schijnt iets sterker en iets minder windgevoelig te zijn.
(Links een voorbeeld van een U-velg, rechts een voorbeeld van een V-velg. Klik op de foto om die te vergroten)

Stap 2) Hoe breed en hoog wil ik dat de velgen zijn?

- De U-velgen zijn verkrijgbaar in 25-25; 25-35; 25-45; 25-55; 25-65 (eerste getal duidt de buitenbreedte aan in mm, tweede getal de hoogte in mm).
- De V-velgen zijn verkrijgbaar in 28-36; 28-46; 30-56; (eerste getal duidt de buitenbreedte aan in mm, tweede getal de hoogte in mm).

Een combinatie van verschillende velghoogtes is uiteraard mogelijk.

Let op!: Controleer met een schuifmaat op drie plaatsen of uw frame genoeg ruimte biedt (zie foto links hieronder). Sommige frames, vooral tijdritframes, zijn op sommige plaatsen nogal nauw. Bij een buitenbreedte van de velg van 25 mm moet op de drie met een pijl aangeduide plaatsen toch wel minimaal 30 mm ruimte zijn. Verreweg de meeste frame bieden voldoende ruimte. U-velgen met een buitenbreedte van 25 mm zijn overigens net onder de remrand nog enkele mm breder (zie foto hieronder rechts).
(Links duiden de pijlen aan waar u uw frame moet controleren. Rechts is te zien dat U-velgen nog wat breder zijn net onder de remrand, maar meestal is dit geen probleem omdat het frame daar al wat breder is. Klik op een foto om die te vergroten.)

Klik hier om verder te gaan.